preskoči na sadržaj

Umjetnička škola Matka Brajše Rašana

 > Naslovnica
Vijesti

Jesenski Concertino u PO Buzet

Autor: Administrator , 7. 11. 2017.

U ponedjeljak, 6. studenog 2017., u holu Osnovne škole »Vazmoslav Gržalja« Buzet održao se Jesenski concertino polaznika tamošnjeg Područnog odjela labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana. Na koncertu je nastupilo 25 malih svirača na klaviru, harmonici, flauti, gitari i violini.

Nakon premijernog javnog nastupa polaznica pripremnog razreda za glazbeno školovanje, voditelj Nikola Lovrinić uputio je prisutnima nekoliko uvodnih riječi istaknuvši kako je buzetski Područni odjel s radom započeo u jesen 2014., a ove školske godine sadrži cijelu obrazovnu vertikalu od prvog do šestog razeda osnovne glazbene škole i broji okruglo 50 učenika uz 8 učenika u pripremnome razredu.

Uz već poznata lica od prethodnih godina, na koncertu su se predstavili i neki od polaznika prvoga razreda, koji su tek postavili svoje ručice na odabrani instrument i kojima je ovo bio prvi izlazak pred mnogobrojnu publiku. Kroz četiri već tradicionalna koncerta koje ovaj odjel u Buzetu održava tijekom školske godine (Jesenski, Božićni, Proljetni i Završni koncert), učenici imaju prilike pokazati svoj napredak, stjecati samopouzdanje, kolege razmjenjivati iskustva, a svi zajedno mogu uživati u prekrasnoj glazbi.

Nakon uspješnog nastupa svih izvođača, uz vokalnu skupinu i eMBeR band, koji su zaključili ovaj koncert, možemo s pravom reći kako ovaj odjel, kao i cijela labinska Umjetnika škola, na prekrasan način odgaja mnogobrojnu djecu te je iznimno dobro započela rad u još jednoj školskoj godini. 

mr. sc. Nikola Lovrinić

Fotkice
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Umjetnička škola Matka Brajše Rašana / Aldo Negri 11, HR-52220 Labin / us-mbrasana.skole.hr / ured@us-mbrasana.skole.hr
preskoči na navigaciju